Verzekering

 

 

Als lid heb je een uitgebreide verzekering lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand bij deelname aan de georganiseerde wandeltochten van alle wandelfederaties in BelgiŽ en in het buitenland.

Polis Lichamelijke Ongevallen via Arena L.O.1.120.864

Polis Burgerlijke Aansprakelijkheid via Arena L.O.1.120.865

 

Belangrijke voorwaarde is dat je een inschrijfbewijs van die bepaalde wandeltocht kunt voorleggen. Je geniet ook van deze verzekering op weg naar en van de wandeltocht.

 

Als lid heb je ook een verzekering lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand bij deelname aan de sportieve nevenactiviteiten die occasioneel ingericht worden door onze club, alsook voor de niet-sportieve nevenactiviteiten (bv. ledenfeest).Deze verzekering telt ook voor de weg naar en van de activiteit.Als lid ben je ook verzekerd bij het bewandelen van een vast pad met als doel de wandelsport te beoefenen (bv. bewandelen van een vaste wandelroute, wandelnetwerk..).Naar de winkel gaan is echter geen wandelsport!

 

Wat moet je doen bij een ongeval ?

 

1. Doe aangifte bij de organiserende wandelclub.

 

2. Laat het verzekeringsformulier invullen en vul daar waar nodig gegevens zelf aan.Het verzekeringsformulier kan je hier downloaden en uitprinten waarbij we je de gulden raad geven dit formulier in je wandelboekje te steken.Normaal gezien heeft iedere organiserende club ook aangifteformulieren ter beschikking.

 

3. Neem ook altijd even telefonisch contact op met onze secretaris om haar op de hoogte te brengen.Nadat het formulier is ingevuld dient het zo snel mogelijk verstuurd te worden naar het secretariaat van Wandelsport Vlaanderen (adres staat op het aangifteformulier).